Zeci de medicamente vor fi scoase temporar de pe piaţă

Thursday, 30 July 2015, 18:04 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Printre companiile care deţin autorizaţia de punere pe piaţă în România pentru medicamentele în cauză se numără şI Alvogen, Sandoz, Dr. Reddy’s Laboratories, Glenmark Pharmaceuticals, Labormed, Mylan sau Teva, scrie Zf.ro.

Decizia ANMD vine ca urmare a hotărârii Comisiei Europene de acum două săptămâni de a suspenda autorizaţiile de punere pe piaţă a medicamentelor de uz uman a căror autorizare s-a bazat pe studiile clinice de bioechivalenţă efectuate la unitatea din Hyderabad (India) a companiei GVK Biosciences.

„În urma evaluării de către ANMDM a situaţiei din România, s-a constatat existenţa alternativelor de tratament în cazul suspendării medicamentelor respective, asigurându-se astfel necesităţile terapeutice ale pacienţilor din ţară.  ANMDM a decis suspendarea autorizaţiilor de punere pe piaţă pentru medicamentele respective până la efectuarea unor noi studii”, se arată în comunicatul ANDM.

Pe lista medicamentelor a căror autorizaţie a fost retrasă sunt incluse produse precum Svandra, Forexo 200 mg, Esomeprazol 20 mg, Repaglinida 0.5 mg, Desloratadina 5 mg sau Apstar 35mg.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL