Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Primăria justițiarului Piedone ”curăță” sectorul 4 fără el. Zeci de chioșcuri ilegale, demolate

Tuesday, 08 December 2015, 10:16 Sursă: REALITATEA.NET

Primăria Sectorului 4 anunță un amplu proces de transformare a Pieței Sudului, care va începe cu igienizarea spațiilor insalubre, în care se comercializează alimente, laolaltă cu alte mărfuri, precum și cu demolarea construcțiilor ilegale amplasate pe domeniul public. 

Astfel, peste 55 de chioșcuri amplasate ilegal în perimetrul Pieței Sudului, precum și pe trotuarul din fața acestui centru agroalimentar, vor fi demolate.

Primăria Sectorului 4, în colaborare cu Direcția de Piețe și Gestionare Activități Comerciale Sector 4 a identificat lipsa autorizațiilor de construire, fiind încălcate prevederile Legii 50/1991.

Prelungirea contractelor cu Direcția de Piețe și Gestionare Activități Comerciale Sector 4 s-a făcut fără un temei legal, în contextul în care agenții comerciali nu pot închiria un spațiu care nu există în evidențele Administrației.

„Piața Sudului este un spațiu extrem de important pentru locuitorii din Sectorul 4. Alimentele din aceste chioșcuri se comercializau în condiții insalubre, iar accesul pe trotuare și în piață era mult îngreunat. Dincolo de aspectul estetic și de confortul oamenilor, vorbim de sănătatea lor, de accesul în piață în situaţii de urgență şi, mai presus de orice, de respectarea Legii”, a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță. „Le vom retrage și acordul de funcționare, pe care comercianții l-au primit de la Primăria Sectorului 4, pentru că este lovit de nulitate, din moment ce trebuie să faci dovada spațiului pentru a primi acest acord. Contractele au fost prelungite abuziv prin act adițional, ci nu prin licitație, așa cum prevedea Legea. Situația trenează de ceva ani”, a explicat Edilul Sectorului 4.

Comercianții care își desfășurau activitatea în aceste spații vor avea opțiunea de a se reloca în spații special amenajate din cadrul Pieței Sudului. Duminică, 6 decembrie a.c., Primăria Sectorului 4, în colaborare cu S.C. REBU S.A., a igienizat spațiile din piață, urmând ca după demolare să se intervină din nou, pentru degajarea spațiului și curățenie.  “Trebuie să facem curat, la propriu și la figurat, în piețe. Există legi pentru toate aceste situații, ele trebuiesc doar aplicate.” a adăugat Primarul Daniel Băluță.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL