Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Volkswagen plăteşte sume uriaşe şoferilor păcăliţi de soft-ul anti-poluare, în SUA

Thursday, 23 June 2016, 21:11 Sursă: REALITATEA.NET

Grupul auto Volkswagen va plăti 10,2 miliarde de dolari, în Statele Unite, pentru soluţionarea solicitărilor de daune în scandalul manipulării testelor de emisii diesel, afirmă surse citate de Mediafax.

Grupul auto german a admis, în 2015, că a manipulat emisiile la motoarele diesel pentru a permite trecerea testelor de poluare. Compania Volkswagen a rezervat 18 miliarde de dolari pentru costuri asociate scandalului emisiilor poluante.

Potrivit surselor citate, Volkswagen va oferi compansaţii de câte 7.000 de dolari proprietarilor vehiculelor care au probleme cu emisiile.

În septembrie 2015, Volkswagen a anunţat că circa 11 milioane de autovehicule ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante, scrie Mediafax.

Scandalul a izbucnit după ce Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a acuzat VW că a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii, expunând cetăţeni americani la gaze poluante. Constructorul auto german ar fi instalat un software special în calculatorul de bord al unor modele diesel Volkswagen şi Audi.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL