Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Viorica Dăncilă neagă că au avut loc percheziții la biroul soțului său: Este un fake news. M-aș bucura să aflu ce stă în spatele acestei știri

Wednesday, 14 October 2020, 19:50 Sursă: Realitatea Plus

Autor: Irina Chirtoc

Fostul premier a menționat că soțul său, Cristinel Dăncilă, lucrează de acasă săptămâna aceasta și că nu are nicio implicare în dosarul vehiculat, întrucât în perioada în care s-ar fi produs faptele de corupție acesta lucra la Pitești. 

”Nu e firma soțului meu. Soțul meu este manager la o companie. Nu a fost nicio descindere la biroul soțului meu, nu există nicio acuzație, nu are niciun amestec în ceea ce a apărut în spațiul public. Este un fake news. 
Soțul meu nu este la birou pentru că lucrează de acasă. Nu e nici măcar compania implicată, ci o persoană fizică. Faptele care se presupun că ar face obiectul acestei anchete sunt din anul 2013-2014. În acea perioadă, soțul meu lucra la Pitești. 
Nu știu ce a dat Poliția Argeș. Eu cred că cea mai bună informație o poate da compania. 
Soțul meu nu ar refuza să dea documente, mai ales că nu au nicio legătură cu el, cu activitatea lui. Nu știu de ce a apărut această știre în spațiul public. M-aș bucura să aflu ce stă în spatele acestei știri. Nu sunt fapte care să îl incrimineze în niciun fel și nu sunt fapte pentru a fi chemat nici măcar în calitate de martor”, a spus Dăncilă, la Realitatea Plus. 

Potrivit informațiilor apărute miercuri în presă, procurorii din Topoloveni și polițiștii de la Investigații Economice au făcut percheziții la biroul soțului fostului premier într-un dosar mai vechi de corupție. Din primele informații, Cristinel Dăncilă nu are nicio calitate în dosar, însă va fi chemat la audieri zilele următoare. Potrivit unor surse Realitatea Plus, procurorii au ridicat documente pe care le-au solicitat de mai multe ori, dar nu le-au primit. 

Ancheta respectivă ar viza modul în care s-au încheiat unele tranzații imobiliare, în care beneficiar ar fi fost compania la care lucrează Cristinel Dăncilă. Din primele informații, în dosar sunt cercetați mai mulți funcționari. Acuzațiile sunt de abuz în serviciu și fals în înscrisuri. Unele contracte ar fi fost încheiate cu persoane care nu erau proprietari, susțin sursele citate de Realitatea Plus

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL