Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Viorica Dăncilă, mesaj special pentru Maia Sandu, care l-a învins pe Igor Dodon în primul tur al prezidențialelor din Republica Moldova

Monday, 02 November 2020, 11:57 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

„Felicitări Maiei Sandu, candidata pro-europeană la președinția Republicii Moldova, pentru victoria obținută în primul tur al alegerilor prezidențiale!

Într-o competiție foarte grea cu resurse mult mai puține, Maia Sandu a reușit un scor extraordinar, întrecându-l pe candidatul preferat al Moscovei, președintele Dodon.

Acum e momentul ca Republica Moldova să revină pe calea apropierii de Uniunea Europeană.

Mult succes în turul 2, Maia Sandu!", a scris, luni, Viorica Dăncilă pe Facebook.

Maia Sandu, lider al formaţiunii proeuropene Partidul Acţiune şi Solidaritate - PAS, a obținut la alegerile prezidențiale de duminică, din Republica Moldova, 36,1% din voturi, iar Igor Dodon 32,66%, după numărarea a 99,8% din voturile exprimate. Potrivit rezultatelor parțiale, prezența la vot a fost de 42,76%, fiind depășit pragul de validare de o treime din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.

Citește și Surpriză de proporții în Republica Moldova. Proeuropeana Maia Sandu a câștigat primul tur al prezidențialelor

Un al doilea tur de scrutin va fi organizat pe 15 noiembrie 2020, pentru că niciunul dintre cei opt candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova nu a întrunit 50% din voturile valabil exprimate. În turul doi vor concura primii doi clasați după primul tur, adică Maia Sandu și Igor Dodon.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL