Viorica Dăncilă l-a pus la treabă pe Tudorel Toader. Luni vrea raport pe recursul compensatoriu

Wednesday, 16 January 2019, 17:22 Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a primit termen limită ca, până luni, să vină cu un raport şi o evaluare privind efectele pe care le-a avut legea recursului compensatoriu. 

Adaugă părerea ta

Tudorel Toader a anunţat, miercuri, că după întâlnirea pe care a avut-o cu Viorica Dăncilă, s-a ajuns la concluzia că trebuie făcută o nouă evaluare privind efectele controversatului act legislativ.

"Vom face o analiză generală a dinamicii fenomenului infracţional, vom face o nouă evaluare a datelor statistice privind beneficiarii, vom analiza cauzalitatea, structura, consecinţele faptelor comise. (...) Luni vom avea o intrevedere cu doamna priminsitru, îi voi prezenta rezultatul acestei evaluări, propuneri legislative şi non-legislative care pot fi luate. După discuţie, vă voi comunica măsurile care decidem a fi luate", a afirmat Toader. 

Referitor la actul legislativ în sine, Tudorel Toader s-a disculpat, din nou, de orice responsabilitate, afirmând că toţi factorii implicaţi în circuit au fost de acord sau nu au avut obiecţii.

Tudorel Toader, prima reacție în scandalul recidiviștilor criminali