Viorica Dăncilă, înaintea lui Klaus Iohannis la școală. Ce mesaj a avut pentru elevi

Monday, 09 September 2019, 10:14 Sursă: REALITATEA.NET

Viorica Dăncilă a furat startul la începerea anului școlar în fața tuturor politicienilor. A fost prima dintre politicienii țării care a transmis, luni, un mesaj pentru elevi, la început de școală. Chiar și înaintea președintelui Klaus Iohannis. Dăncilă a fost prezentă la deschiderea anului școlar la Școala Gimnazială din Sântămăria Orlea, județul Hunedoara. Șeful Executivului a declarat că vrea ca un număr cât mai mare de elevi să ajungă la facultate și să facă performanță. 

Adaugă părerea ta

"Educația înseamnă pentru acești copii o viață mai bună, un trai mai bun, oportunitatea de a-și clădi un rost în viață. Educația reprezintă concret ieșirea din sărăcie, combaterea violenței domestice, o stare de sănătate mai bună, ambiții personale mai mari care atrag după sine alte și alte generații. Educația înseamnă o dezvoltare mai bună a comunităților locale”, a declarat Viorica Dăncilă, luni, la deschiderea anului școlar la Școala Gimnazială din Sântămăria Orlea.

„Dragi copii, vă aflați astăzi în diferite clase ale ciclului gimnazial. Unii ați venit cu emoția primei zile de școală, alții aveți deja privirile îndreptate către liceu. Îmi doresc ca un număr cât mai mare dintre voi să ajungă la liceul pe care vi-l doriți, la facultatea pe care vi-o doriți. Îmi doresc ca voi să faceți parte din acei elevi care ajung la facultate și fac performanță. Am încredere în potențialul vostru, al tuturor, iar viitorul este al vostru”, a completat Dăncilă.

Președintele PSD a mai spus că este important, ca premier, sprijine prin măsuri elevii din mediul rural pentru ca un număr cât mai mare al acestora să aibă acces la educație.

„Pentru mine personal, ca prim-ministru, e important să fac tot ce este posibil pentru a realiza acest lucruri. Pentru mine, ca prim-ministru, este important să las în urmă un număr cât mai mare de elevi din mediul rural care să ajungă la facultate și sunt mândră de această moștenire. Vă urez succes și la mulți ani celor care ieri și-au sărbătorit ziua onomastică”, și-a încheiat mesajul premierul.

Președintele Klaus Iohannis participă, de la ora 10:00, la festivitatea de deschidere a anului școlar preuniversitar 2019-