Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vineri începe dezinfecția în Suceava. Anunțul ministrului Apărării

Thursday, 02 April 2020, 19:09 Sursă: realitatea.net

 

Dezinfecția va fi făcută de o echipă de specialişti de la Unitatea militară de decontaminare de la Huşi.

„Am decis ca managementul Spitalului Judetean Suceava sa fie asigurat de o echipa de medici militari cu experienta, sa-l puna in functiune intr-un timp cat mai scurt. I-am solicitat ministrului Sanatatii sa fie prezent pentru o evaluare a situatiei, nu numai a starii spitalului, ci si a functionarii DSP.

Ii multumesc ministrului Ciucă (nicolae Ciucă, ministrul Apărării - n.red.) pentru disponibilitatea de a pune la dispozitie Comitetului Judetean pentru Situatii Speciale de Urgenta efectivele de decontaminare pentru dezinfectie atat in municipiul Suceava, cat si in spatii publice din Suceava.  

„Ajung maine dimineata (vineri - n.red.) , astazi au facut evaluarea, s-au coordonat cu autoritatile locale, si maine si intra in procesu lde dezinfectie unde e neaparat nevoie, chiar si in imprejurimile Sucevei”, a anunțat ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de Guvern.

Președintele Klaus Iohannis a cerut în videoconferința cu premirul și ministrul Sănătății și prefectul județului Suceava dezinfectarea urgentă a spitalului și a orașului Suceava: „Este nevoie să se facă o dezinfecție profundă și în spital, și posibil și în oraș. Pentru asta există o echipă specială de dezinfecție”. 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL