Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO/ Scandal într-un avion din Germania. Motivul pentru care o româncă a fost dată jos din aeronavă

Wednesday, 21 October 2020, 13:24 Sursă: Realitatea.net

“Sunt forțată să părăsesc avionul, deși am fața acoperită conform regulamentelor, dar mă forțează să port o mască chirurgicală deși nu toată lumea poartă mască chirurgicală, și totuși eu sunt forțată să fac asta”, a afirmat romanca.

Românca, de profesie oceanograf, s-a plâns de situație pe o rețea de socializare. Tânăra susține că personalul companiei aeriene naționale germane a comis un abuz când i-a cerut să înlocuiască bandana pe care o purta peste nas și gură cu o mască chirurgicală. Pentru că a refuzat să poarte mască, tânăra a fost obligată să părăsească aeroanava.

Tânăra s-a filmat mai apoi într-un aeroport din Germania, unde susține că oamenii legii au ținut-o până ce a plecat aeronava.

"În acest moment sunt în aeroportul din Frankfurt. Sunt reținută de poliție la Lufthansa. Fac verificări ca să dau o declarație. Avionul a plecat și nu știu cât o să mai stau aici", afirma femeia. 

Compania de zbor se apară cu regulamentul privind măsurile de protecție pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Și subliniază că „vizierele, măștile FFP2 cu supapă, eșarfele și șalurile nu sunt permise la bord, deoarece permit aerului expirat să iasă în lateral și nu oferă protecție”.

Românca a făcut parte din cea mai mare expediție de cercetare din istorie, care au plecat la Polul Nord pentru a studia schimbările climatice. Deocamdată nu a decis dacă o să dea compania în judecată sau nu, dar consideră că a fost abuzată de membrii echipajului de zbor.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL