Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO și GALERIE FOTO - Primele imagini cu Dacia electrică - Ce preț are

Tuesday, 03 March 2020, 06:57 Sursă: Realitatea.NET

Dacia electrica. Dacia a publicat primele imagini cu prima masina complet electrica pe care o produc. Modelul ar fi trebuit sa fie prezentat la Salonul Auto de la Geneva, insa din cauza coronavirus evenimentul a fost anulat. Cu toate astea, Dacia a publicat online cateva imagini cu modelul si urmeaza sa faca o lansare tot online, astazi.

Dacia electrica. Masina complet electrica ar urma sa coste aproximativ 11.500 de euro conform anuntului facut cu un an in urma de Thierry Bollore de la Renault.

Dacia electrica. Dacia trece la alt nivel! Producătorul își lansează astăzi primul său model de mașină electrică. Mașina trebuia să fie expusă în premieră mondială în cadrul Salonului auto de la Geneva.

Planurile constructorului au fost însă date peste cap de noul coronavirus, deoarece evenimentul a fost anulat de teama răspândirii virusului din China. 

Dacia electrica - Ce pret va avea

Dacia electrica. Modelul va fi lansat online astăzi, chiar în ziua în care ar fi trebuit să aibă loc conferinţa de presă de la Geneva. Compania anunța în urmă cu două săptămâni că va prezenta cea mai accesibilă mașină de oraș, 100% electrică de pe piață. Modelul de serie ar putea fi lansat în 2021.

Din primele informații, Dacia electrică va avea autonomie de 250 km și va costa în jur de 15.000 de euro. Se așteaptă ca modelul să fie mult mai accesibil la preț în cadrul programului Rabla. Până în acest moment însă specificațiile tehnice nu au fost prezentate oficial. 

Dacia electrica - detalii tehnice

• Dacia Spring prefigurează cea mai accesibilă mașină 100% electrică din Europa.
• Primul model de segment mini al gamei Dacia, cu 4 locuri încăpătoare.
• O ofertă ideală atât pentru serviciile de mobilitate cât și pentru clienții particulari.

Boulogne-Billancourt, 3 martie 2020 – Fidelă reputației sale de ingeniozitate, Dacia deschide o nouă pagină din istoria sa, odată cu prezentarea showcar-ului Dacia Spring care prefigurează primul model 100% electric al mărcii. 

În ultimii 15 ani, Dacia și-a lăsat amprenta asupra pieței auto, reușind două adevărate revoluții prin modelele Logan (pe piața vehiculelor noi) și Duster (în segmentul SUV).  Marca a știut să evolueze și să se adapteze nevoilor utilizatorilor rămânând fidelă valorilor sale : o ofertă de mașini simple, moderne, fiabile și robuste, la prețul corect. Un adevărat success story care i-a permis să seducă 6,5 milioane de clienți și să se impună ca lider european al vânzărilor către persoane fizice cu modelele Logan, Sandero și Duster. 


Dacia electrica - O nouă rEVoluție Dacia


Dacia Spring electric se înscrie în viziunea Grupului Renault de a oferi o mobilitate durabilă, accesibilă tuturor, respectând valorile și filozofia mărcii Dacia. Acest showcar prefigurează un model de segment mini cu 5 uși și 4 locuri, beneficiind de o motorizare 100% electrică. Spațios, vehiculul afișează atributele recunoscute ale mărcii : simplitate, robustețe și accesibilitate. 
Ușoară și compactă, versiunea de serie vizează o autonomie de circa 200 km conform normelor WLTP, fapt care garantează o utilizare polivalentă, atât în mediul urban, cât și pe trasee interurbane. Modelul de serie va fi disponibil în 2021.  
Pentru a reuși această nouă revoluție, Dacia profită de experiența de 10 ani a Grupului Renault, pionier și lider în materie de mobilitate electrică.


Dacia electrica - Un mini electrizant


Caroseria de culoare gri închis, cu elemente decorative portocalii fluorescente, beneficiază de protecții laterale și de scuturi integrate în barele față și spate. Aspectul de SUV este subliniat de garda la sol supra-înălțată și de prezența barelor de pavilion. Showcar-ul Dacia Spring este un vehicul de segment mini electric și electrizant. Dimensiunile sale reduse îl recomandă ca soluția ideală pentru o utilizare zilnică fără griji.
O atenție deosebită a fost acordată blocurilor optice. În partea frontală, farurile100% LED sunt divizate în două niveluri: o linie orizontală în partea superioară și o serie de elemente grafice integrate în bara de protecție. În spate, cele 4 blocuri optice, de asemenea 100% LED, formează un dublu Y, anunțând viitoarea identitate luminoasă a modelelor Dacia.
Partea frontală a showcar-ului Spring, cu noua semnătură luminoasă și cu profilul specific al capotei și al calandrului, exprimă robustețe. 

Dacia electrica - Un viitor comercial aflat sub semnul a două utilizări distincte


Beneficiind de o motorizare 100% electrică și de o baterie adaptată pentru o utilizare cotidiană, Dacia Spring răspunde nevoilor pragmatice de mobilitate urbană și interurbană. Robust, vehiculul oferă atât clienților particulari, cât și proprietarilor de flote, toate avantajele mașinilor electrice: ușurința în manevrare, funcționarea silențioasă, absența vibrațiilor, emisiile zero. În plus, alimentarea este simplă, iar nevoile de întreținere ale vehiculului sunt reduse. 
Dacia Spring reprezintă astfel o soluție ideală pentru noile servicii de mobilitate, precum flotele de vehicule în car-sharing. Versiunea de serie va fi propusă așadar și pe această piață, în care Grupul Renault este deja angajat cu cea mai mare flotă de vehicule în car-sharing din Europa (7 800 ZOE, Kangoo Z.E. și Twizy).

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL