Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Nicușor Dan are soluție pentru traficul din Capitală: metroul de suprafață

Wednesday, 22 July 2020, 10:29 Sursă: Realitatea.NET

Nicușor Dan spune că Bucureștiul poate avea un transport public eficient și trafic fluid într-un orizont de timp rezonabil, iar metroul de suprafață reprezintă una dintre soluțiile cheie la problema traficului din Capitală.

”Nu cred că are rost să discutăm despre cât de dezastruos este traficul din București și cât timp pierde fiecare din noi în el. Mesajul meu este că Bucureștiul poate să aibă un transport public eficient într-un timp rezonabil și asta va duce la decongestionarea traficului. Pentru asta este nevoie să folosim inteligent resursele pe care le avem și o astfel de resursă este infrastructura CFR din jurul Bucureștiului și din București.

Astăzi vorbim de metroul de suprafață. El va funcționa pe 6 rute și va avea 6 gări principale. Stațiile interioare o să fie conectate la STB și la metrou. Stațiile de pe linia de centură vor fi conectate, în principal, la principalele intrări din oraș și acolo unde vom avea nevoie, vom avea parcări park and ride, cum este intrarea dinspre Târgoviște, intrarea dinspre Pitești, intrarea dinspre Alexandria, intrarea dinspre Giurgiu.

Mesajul este că, oriunde te găsești pe linia de centură, vei avea un tren direct către aceste gări interioare, care reprezintă puncte importante ale orașului, câteva exemple: Chiajna, Chiajna are un deficit mare de transport public și din cauza aceasta aglomerează zona Militari. Chiajna va fi legată direct de Afi, de locul în care suntem noi. Va fi legată de intersecția cu Lujerului și în felul acesta de conexiunea cu tramvaiul 41, va fi conectată direct cu Gara de Nord, va fi conectată direct cu Pipera”, a spus Nicușor Dan.

”O să vorbim zilele următoare de alte soluții pentru trafic. Dac vorbim de transportul public, o să vorbim de extinderea rețelei de tramvaie, și rețeaua de tramvaie este o infrastructură, este o resursă foarte importantă a Bucureștiului. O să vorbim de optimizarea traseelor de autobuz și troleibuz, infrastructura de troleibuz este, de asemenea, o resursă pe care trebuie să o folosim”, a mai spus candidatul Dreptei la Primăria Capitalei.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL