Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Medicul Carmen Dorobăț, la "Legile Puterii": Nu atât cele 6.000 de cazuri noi ne sperie, ci acel 5% de cazuri grave

Monday, 26 October 2020, 21:38 Sursă: Realitatea Plus

"Nu această cifră de 6.000 pe zi este cea care ne pune pe griji pe noi, medicii, ci acel 5% din total, care reprezintă acele cazuri grave ajunse în terapie intensivă, oameni care de multe ori vin cu forțe proprii la spital, pe picioarele lor, în stare bună, și în 24 sau 48 de ore ajung la ATI. (...) Această infecție este extrem de înșelătoare și extrem de imprevizibilă," a afirmat cunoscutul epidemiolog la "Legile Puterii".

Carmen Dorobăț le-a transmis un mesaj și celor care, cu sau fără intenție, neagă sau chiar zădărnicesc eforturile specialiștilor. "Poate că uneori ne mai exprimăm cu un ton mai sever, dar care vine din buna-credință de a sfătui acest popor să se apere de această infecție. Nu este numai strigătul medicilor români, este vorba de o Europă întreagă, de un mapamond care caută să se obișnuiască cu acească nouă boală și încearcă să o stăpânească," a afirmat medicul.  


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL