Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Mama Tatiana, condusă pe ultimul drum de toți copiii săi. Povestea emoționantă a celei ce a fost Tatiana Gavril

Tuesday, 17 November 2020, 18:26 Sursă: realitatea.net, Realitatea PLUS

 

„A luat-o la el pentru că era prea prețioasă! Tresărea și prin somn, se scula și noaptea să mângâie copiii și să se roage pentru ei. Și a zis Domnul: Destul!”, a spus soțul acesteia, Mihail Gavril. 

Copiii Mamei Tatiana, așa cum li se spune celor care au intrat în grija ei, când cei care le-au dat viață nu i-au mai dorit, sunt cei care îi simt lipsa cel mai tare.

„Mama Tatiana a însemnat mai mult decât o mamă. Ea a avut grijă atât de mine cât și de ceilalți trei frați pe care îi am în continuare la cămin. A avut așa o grijă pe care nici părinții noștri reali nu ar fi putut să ne-o dăruiască. Pe lângă grijă, aș putea spune că a vrut să ne ofere educație”, a mărturisit un tânăr, unul dintre copiii îngrijiți de „mama Tatiana”.

„A fost o femeie cu un puternic caracter care ne-a dat putere să biruim cumva în viață. Ori de câte ori ne-a fost greu atâta perioada cât am trăit acolo a fost alături de noi... să fim puternici. Trebuie să o luăm ca atare situația, pentru că în viață nu suntem veșnici, suntem trecători, fiecare își are propria soartă, la urma urmei”, a declarat o tânără, una dintre „fiicele” „mamei Tatiana”.

Tatiana Gavril a înființat împreună cu familia sa un cămin pentru copii orfani în comuna Dobreni, județul Neamț. Femeia și-a crescut cei șase copii, dar și pe cei care i-au trecut pragul căminului. În ultimii 25 de ani a crescut practic generații îmtregi de copii orfani. 

Citește și Povestea fabuloasă a Tatianei Gavril, una dintre femeile care au murit în incendiul de la Piatra Neamț - A crescut generații de copii orfani

Ea este una dintre victimele identificate de la incendiul din secția ATI a spitalului din Piatra Neamț, care a ucis, în seara zilei de 14 noiembrie 2020, 10 bolnavi de coronavirus. 

Într-o intervenție la Realitatea PLUS, fiul acesteia, Ovidiu Gavril, a vorbit despre tragedia care a îndoliat o țară întreagă. Tatiana Gavril a ajusn la spital cu mici simptome, reușise să treacă peste momentul critic, apoi s-a întâmplat nenorocirea, declara fiul acesteia.

Citește și Fiul Tatianei, mărturii tulburătoare: Mama reușise să treacă peste momentul critic. Toți știm, că am fost acolo, e nevoie de alt spital

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL