Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO - Care au fost ultimele cuvinte ale actriței Draga Olteanu Matei: "Mi-a recitat o poezie și apoi..."

Thursday, 19 November 2020, 09:40 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Istratie Dan

O stea a ajuns la stele. Dragă Olteanu Matei. Un suflet deosebit care a dăruit fără să ceară nimic în schimb. Ne-a dat iubirea ei și ne-a făcut să râdem în hohote. Urmăriți acum un interviu în exclusivitate cu cea mai apropiată prietenă a marii actrițe. Femeia care i-a oferit un cămin și care i-a fost sprijin în ultimii 10 ani. 

Pe Vasilică Fodor, Dragă Olteanu Matei a cunoscut-o în urmă cu 28 de ani, iar de 10 ani actrița locuia în pensiunea bunei sale prietene.

"Nici în cele mai frumoase vise ale mele nu realizăm că o să am o așa prietenie de sufet cu Dragă. Ne-am cunoscut în 1922. Tot timpul era vesele, era veseala exact așa cum era și pe scenă. A fost o fire directă, mereu ce a gândit a spus în față. A trăit așa cum și-a dorit . Am căutat să-i aliman durerile când își pierduse soțul. Nu ne-am așteptăm, își dorea mult să îi facă de 7 ani soțului, domnul doctor, care era un om extraordinar", povestește prietena actriței.

Suferința provocată de pierderea soțului a măcinat-o pe Dragă Olteanu Matei din ce în ce mai mult

"Era foarte slăbită în ultima perioada, s-a topit așa. A suferit foarte mult după pierdea domnului doctor. În ultima perioada nu a mai ieșit din casă, prin februarie, o dată sau de două ori, în rest, a stat în casă, a scris, a citit", mai spune Vasilica Fodor.

Nici pe patul de spital actrița nu și-a pierdut, însă, veselia din suflet.

"Au dus-o direct la Iași. Acolo a colaborat puțin cu medicii. Cică le-ar fi spus și un banc. Apoi a intrat în comă asta indusă și nu și-a mai revenit", relatează cea mai bună prietenă a Dragăi Olteanu Matei.

Ultima dorință a marii actrițe au fost că lumea să spună numai lucruri bune despre ea și după ce va trece în neființă.

"Tot timpul se ruga: "să îmi dea Dumnezeu mintea întreagă și picioarele să mă pot mișcă", aș acum vrem toți. În penultima seară mi-a recitat o poezie, așa cum ar fi recitat-o pe scenă. A două zi mi-a spus că își cere iertare, că are gură slobodă, și a mai greșit, dar rogi lumea după ce n-oi mai fi să mă vorbească de bine. Astea au fost ultimele cuvinte pe care le-am vorbit cu dansa".

Corectitudinea era unul dintre principiile după care s-a ghidat în viață. Dragă Olteanu Matei a plecat printre îngeri împăcată cu ceea ce a trăit aici pe pământ

Pe mormântul actriței stă acum scrisă întrebarea pe care Dragă Olteanu Matei și-a pus-o toată viața.

"Mereu își punea o întrebare. De ce s-a născut? Și îmi spunea: "De ce m am născut?" Și chiar și pe mormânt are scris pe DE CE și mereu îi spuneam, de ce dragă, de ce Dumnezeu te-a lăsat pe pământ că să bucuri oamenii, asta a fost darul tău pe pământ".

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL