Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO ATENTAT TERORIST în Franța, Lyon - Un preot ortodox, împușcat la biserică

Saturday, 31 October 2020, 18:23 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Istratie Dan

Un preot ortodox de naţionalitate greacă a fost împuşcat în jurul orei 16:00 (15:00 GMT) în Lyon (sud-estul Franţei) şi presupusul autor a fugit, a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru AFP şi DPA. 

Preotul "îşi închidea biserica", a precizat sursa, adăugând că este în stare gravă.

Un suspect a fost arestat după ce un preot ortodox grec a fost împuşcat şi rănit grav sâmbătă în oraşul francez Lyon, a declarat o sursă din cadrul poliţiei, informează DPA. Sursa nu a putut confirma dacă persoana este atacatorul.

Potrivit FranceInfo, un individ a tras două focuri cu o puşcă de vânătoare nimerindu-l pe preot în abdomen.

O altă sursă de poliţie a spus că preotul a fost în măsură să spună serviciilor de urgenţă, când au sosit, că nu l-a recunoscut pe atacator.

Potrivit Reuters, un oficial guvernamental grec l-a identificat pe preot ca fiind Nikolaos Kakavelakis.

Autorul atacului a fugit de la faţa locului după ce a tras în prelat care se afla în afara bisericii, a informat poliţia anterior. Autorităţile locale şi procurorii au spus că nu sunt clare încă motivele acestui act şi nu au indicat dacă este legat de terorism. Parchetul din oraş a deschis o anchetă pentru tentativă de crimă. La Paris, ministrul de interne Gerald Darmanin a creat o celulă de criză la minister.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a condamnat atacul într-un tweet, subliniind că libertatea conştiinţei este un drept pentru toată lumea din Europa şi trebuie respectat, în timp ce violenţa este intolerabilă.

 

#BREAKING: Orthodox priest shot in a Greek church in #Lyon, Francepic.twitter.com/foITchEsb9

— Amichai Stein (@AmichaiStein1) October 31, 2020

Un alt atac a avut loc în această săptămână într-o biserică. 

În atacul comis joi în biserica din Nisa au murit trei oameni. Toți au fost înjunghiați în zona gâtului. Paraclisierul avea 55 de ani, iar cele două enoriașe 44, respectiv 60 de ani. Prima dintre acestea a murit din cauza multiplelor răni, într-un restaurant din apropiere, la scurt timp după ce a fugit din biserică printr-o uşă laterală, au precizat anchetatorii, citați de Agerpres. 

În biserică au fost găsite un exemplar al Coranului, două telefoane, un cuţit cu o lamă de 17 cm, folosit în atac, şi alte două cuţite neutilizate. Atacul a fost comis în ziua în care musulmanii celebrează naşterea profetului Mohamed

Agresorul a fost împușcat și arestat de poliție. Inclusiv când era încătușat și primea îngrijiri medicale, acesta a strigat de mai multe ori "Allah Akbar", au povestit martorii.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL