Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Adoptarea unor hotărâri importante pentru a 2-a etapă a vaccinării, amânată. Mărul discordiei, finanțarea centrelor de vaccinare

Wednesday, 13 January 2021, 14:47 Sursă: realitatea.net

"Este o ordonanţă care este în procedură de avizare. Sper să fie gata până vineri. Trebuie clarificat mecanismul de plată. Cred că mergem într-o direcţie, aşa cum am folosit şi până acum, prin Ministerul Sănătăţii, cu decontare de la bugetul de stat. Vreau să fiu foarte atent la criterii, pentru că au fost situaţii în trecut când nota de plată a fost supraevaluată, să spunem aşa, şi vreau să mă asigur că avem criterii clare, prin care se definesc aceste cheltuieli, care pot fi decontate prin Ministerul Sănătăţii, de la bugetul de stat. Va fi o ședință online”, a anunțat premierul după ședința de Guvern.

Acesta a mai afirmat că așteată de la ministrul sănătății criterii clare. "Vreau să avem o discuție cu ministerul sănătății ce anume au nevoie pentru un centru de vaccinare", a declarat Cîțu, evitând să precizeze clar sursele de finanțare.
 
OUG care vizează înființarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19 și sursa de finanțare a acestora a fost amânată pentru că nu s-a ajuns la un acord asupra împărțirii cheltuielilor pentru înființarea acestor centre.

Teoretic, centrele de vaccinare ar trebui să fie funcționale de luni, 18 ianuarie, când ar trebui să înceapă efectiv vaccinarea.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL