Victimele nevinovate ale ciclonului Debbie. Natura dezlănţuită nu ţine cont de ele

Thursday, 30 March 2017, 09:30, Sursă: REALITATEA.NET

În timp ce nordul statului australian Queensland încearcă să facă faţă ciclonului devastator Debbie, povestea emoţionantă a unui papagal sălbatic a făcut înconjurul lumii. Pasărea, care a fost botezată după fenomenul atmosferic, a impresionat opinia publică după ce a fost fotografiată cu penele ude şi smulse de urgia naturii.

Alix Sweeney, fotografa care a surprins imaginile tulburătoare ale păsării neputincioase, a luat-o pentru un scurt timp în îngrijire în camera ei de hotel. Aceasta a anunţat că niciun responsabil cu salvarea animalelor sălbatice nu poate ajunge la ea din cauza inundaţiilor masive pentru a-i acorda ajutor de specialitate.

„Nu putem nici măcar să facem rost de un picurător, sau o seringă cu care să-i dăm apă”, a spus aceasta.

În ciuda situaţiei de criză, la scurt timp fotografa a prezentat câteva imagini cu papagalul Debbie la loc sigur, înfăşurată într-o pătură, iar utilizatorii site-urilor de socializare au continuat să-şi arate interesul şi să trimită mesaje de încurajare.

Din păcate, Alix a anunţat că Debbie nu a rezistat traumei şi a murit în această dimineaţă, fiind îngropată la locul în care a fost găsită.

Un celebru veterinar a explicat că „în astfel de cazuri, animalele sunt extrem de sensibile la fenomenele devastatoare ale naturii, iar şocul şi stresul suferit pot fi fatale. Este crucial ca ele să rămână ferite de umezeală şi frig.”

Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ