Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Veşti proaste pentru viitorii şoferi: EXAMENUL AUTO, TOT MAI DIFICIL

Tuesday, 15 April 2014, 12:38 Sursă: REALITATEA TV

Nu este sufiecient doar să vă doriţi permisul de conducere pentru a-l şi obţine. O demnonstrează şi datele statistice care arată că 39,9 la suta dintre candidaţi au luat permisul din prima în timp ce în 2012 procentul era de 46 %.

Candidaţii dau vina pentru procentajul atât de scăzut pe legile care se schimbă peste noapte şi susţin că întrebările din chestionare sunt prea complicate. Domnul Mihai va da examenul săptămâna viitoare. Deşi spune că s-a pregătit, nu este încrezător în şansele sale de a lua examenul din prima.

Grav este şi că cei care obţin, totuşi, permisul provoacă în primul an aproape un sfert dintre accidente. Reprezentanţii şcolilor de şoferi spun că o parte din vină pentru promovabilitatea atât de scăzută o poartă instructorii auto pirat care nu pregătesc aşa cum ar trebui candidaţii.

"Eu consider că am creşte simţitor siguranţa pe străzi, dacă am reuşi ca unei şcoli care nu reuşeşte să aducă elevii pregătiţi la examen, să-i suspendăm activitatea pe o perioadă de una, trei luni sau definitiv în cazul în care nu reuşeşte să-şi îmbunătăţească rezultatele. Atât timp cât nu se întâmplă treaba asta rămânem vânzător de dosare de şcolarizare", a spus Marius Teodorescu, directorul unei şcoli de şoferi.

La sfârşitul anului 2013, în România erau peste şapte milioane de deţinători de permise auto, dintre care peste două milioane erau femei şi aproape cinci milioane bărbaţi.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL