Vești bune pentru elevi: pot beneficia gratuit de masă și cazare! Senatul a aprobat legea

Monday, 03 April 2017, 19:47 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Elevii înscriși în învățământul profesional și tehnic cu durata de minimum trei ani pot beneficia de masă și cazare gratuită în cantinele și internatele școlare, au stabilit, luni, senatorii în ședința de plen prin adoptarea propunerii legislative pentru completarea art.12 din Legea nr.1/2011 a educației naționale.

Propunerea legislativă, inițiată în legislatura trecută de un grup de senatori PSD, a fost amendată în Comisia de învățământ a Senatului. Raportul Comisiei de învățământ a fost însușit de plen, Senatul fiind cameră decizională în acest caz, potrivit Agerpres.

Forma adoptată de Camera Deputaților stabilea că "elevii din învățământul profesional și tehnic beneficiază de masă și cazare gratuită", dar senatorii au modificat textul actului normativ introducând sintagma "pot beneficia".

În forma inițială a propunerii legislative se prevedea că "aceste cheltuieli cu cazarea și masa elevilor din învățământul profesional și tehnic se asigură din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinație la propunerea Ministerului Educației și Cercetării Științifice".

Plenul a fost de acord cu amendamentul Comisiei de învățământ, care prevede că "acoperirea cheltuielilor pentru cazarea și masa acestora se poate asigura din bugetele locale sau de la consiliile județene prin decizii proprii".

Senatul, în calitate de cameră decizională, a adoptat propunerea cu 91 de voturi pentru, două abțineri și un vot împotrivă.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri