Vasile Miron, criminalul sadic suspectat de uciderea unui băieţel de 10 ani, arestat pereventiv

Saturday, 09 January 2016, 13:35 Sursă: REALITATEA.NET

Considerat cel mai căutat criminal din România, Vasile Miron a fost adus din Germania sub escortă, vineri seară, în urma cooperării polițienești internaționale cu autoritățile judiciare din Germania. Pe numele acestuia era emis un mandat european de arestare, pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat.

El a fost dus sâmbătă la Tribunalul București, pentru confirmarea mandatului de arestare emis anterior în lipsă. Vasile Miron, de 42 de ani, este principalul suspect în cazul morții unui copil de 10 ani, Alexandru Andrei Agape, din satul Covasna, comuna Coștuleni, județul Iași, al cărui trup a fost găsit într-o râpă la sfârșitul lunii mai 2015.

Presa locală a relatat că băiatul provenea dintr-o familie săracă și mai avea trei frați, fiind nevoit să muncească cu ziua prin sat. A fost văzut în viață ultima oară pe 29 mai 2015, când s-a urcat într-o căruță cu doi străini. Părinții i-au anunțat dispariția abia după 10 zile, crezând că băiatul era la o stână, unde mai muncea pentru mâncare. Trupul copilului a fost descoperit de un sătean într-o râpă, la zeci de metri distanță de drumul principal, într-o zonă cu vegetație, iar anchetatorii au stabilit că el a fost ucis cu cruzime.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL