Vasile Barbu: "Pacienții neasigurați blochează urgențele, iar spitalele înclacă legea că-i primesc"

Tuesday, 03 September 2019, 19:06 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Vasile Barbu este convins că pacienții neasigurați sunt printre principalii vinovați de haosul din spitale, și le recomandă acestora să meargă la medicul de familie. El susține și că spitalele încalcă legea atunci când îi primește pe cei neasigurați .

"Pacienții neasigurați vin și blochează urgențele, spitalele încalcă legea prin a admite să-i consulte. Să meargă la medicul de familie, nu să aglomereze la urgențe.

Doamna Pintea și cu Dăncilă trebuiau să se concentreze, să vadă că ambulatoriul este de ani de zile aproape desființat. Să folosim toate categoriile de servicii. Ministerul Sănătățiii și-a bătut joc tot timpul de medicii de familie, mai mult, vine și o ordonanță că ambulatoriul trebuie să se platească, iar medicul de familie îl socotește tot privat, deși el este public. Am discutat aceste lucru cu doamna Pintea, chiar și în fața presei. A evitat raspunsul, ba din contră, susținea contrariul", a spus Barbu.

Numărul de infecții nosocomiale declarat nu este cel real

Reprezentantul Asociației Pacienților a declarat că este bine că unitățile spitalicești declară numărul de infecții nosocomiale, dar acesta este ferm convins că numărul real este departe de cifrele oficiale. Asta pentru că managerii de spitale sunt monitorizați, iar dacă au înregistrat un număr mare de astfel de infecții sunt schimbați din funcție.

Nu este un lucru rău că se declară, chiar dacă nu sunt încă la cifra reală. Mulți dintre manageri s-au angajat în contract cu indicatori care sunt rezonabili cu infecțiile nosocomiale și nu le e frică să le declare. În fiecare an există controale, iar managerul este reevaluat și dacă nu e OK, managerul pleacă.

Să raportăm corect aceste infecții pentru a reduce cât mai mult și a lua măsuri să fie reduse la cifrele normale. Important este să se intervină pe cele periculoase, pentru că în toate spitalele există. Un bun manager așa ar trebui să gândească: să le raporteze pe cele cu grad de periculozitate! La noi se raportează la grămadă", conchide Vasile Barbu.

 

 


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE