Coronavirus - România: 111550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vânată pentru culoarea pielii. Coșmarul unei femei albinoase din Africa

Tuesday, 21 February 2017, 19:37 Sursă: REALITATEA.NET

Malawi este unul dintre statele africane în care persoanele cu albinism sunt vânate din cauza acestei superstiții tenebroase. O singură bucată din trupul unui albinos costă până la 4.000 de dolari, iar „tot setul” poate ajunge chiar și la 75.000 de dolari. 

Femeia a povestit pentru bbc.com cum a fost ademenită de o bandă de răufăcători, departe de casă, în încercarea de a fi ucisă și vândută prin intermediul rețelelor dare se ocupă cu această practică.

Femia Tchulani povestește că tentativa a avut loc acum doi ani, într-o zi de vineri, spre seară, când a fost abordată de un grup de cinci bărbați și o femeie. Aceștia i-au spus că sunt reprezentanți ai poliției și au venit să o protejeze, deoarece aveau informații conform cărora cineva dorește să o ucidă.

Deși nu aveau uniforme, aceștia au prezentat niște acte de identificare și arme. Inițial nu le-a dat crezare, cunoscându-i pe polițiștii din zonă, dar a hotărât să-i însoțească, totuși, la secție, alături de soțul ei. Doar că, ajunși acolo, secția era închisă, în schimb, și-au făcut apariția încă trei bărbați. Grupul a insistat ca femeia să meargă cu ei singură, dar la împotrivirile ei repetate, și-au pierdut cumpătul și s-au lăsat păgubași.

De atunci, Femia spune că nu i-a mai văzut, însă trăiește în fiecare zi cu spaima că ar putea fi răpită și ucisă. Din cauza acestui fapt, ea nu are libertatea de a se deplasa de una singură în spații aglomerate.

Cazul ei nu este singular, practica respectivă fiind obișnuită în toate țările din regiune, iar cei care suferă de această deficiență genetică nu primesc susținere din partea guvernelor.

Doar în Malawi, 19 albinoși au fost uciși din noiembrie 2014 până în prezent și s-au înregistrat mai mult de 100 de tentative de răpire.

Chiar și mormintele lor sunt profanate, iar osemintele le sunt scoase și vândute pe piața neagră.

Amnesty International avertizează că lipsa de implicare și slaba pregătire a organelor de poliție fac această situație imposibil de combătut.

Femia spune că și luna trecută a avut parte de o astfel de tentativă în mijlocul nopții.

Trăiesc la mila Domnului. Luna trecută, într-o noapte, niște indivizi au încercat să intre în casă prin acoperiș. Ne-am trezit și am dat alarma. Au fugit după ce soțul meu a început să strige la ei. (...) Dacă vă uitați la casa noastră, nici măcar nu avem uși puternice să ne protejeze.”

Femia Tchulani și-a exprimat speranța că guvernul din Malawi se va implica într-un viitor apropiat pentru a proteja comunitatea persoanelor care suferă de albinism, cea mai afectată de sărăcie și astfel de amenințări.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL