Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Valentin Jucan, CNA: Difuzarea obligatorie a imnului la TV, echivalentă cu "primul pas spre cenzură"

Monday, 21 December 2015, 11:02 Sursă: REALITATEA.NET

Într-o postare pe contul personal de Facebook, Valentin Jucan a afirmat că, în opinia sa, o astfel de decizie ar fi echivalentă cu "primul pas spre cenzură".

"Câteva considerații în legătură cu această (nouă) propunere legislativă care vizează modificarea Legii audiovizualului.

1. NU comentez oportunitatea difuzării imnului la televizor și radio. (Aș prefera, totuși, ca în școli să se petreacă acest lucru; două strofe, nu mai mult.)

2. RESPING, însă, ideea de a impune radiodifuzorilor ce anume și când să difuzeze un anumit tip de program", a scris membrul CNA pe reţeaua de socializare.

"Domnilor parlamentari, cu siguranță ați fost bine intenționați, dar înainte de a face astfel de propuneri care vizează un domeniu care operează exclusiv cu 'libertatea exprimării', consultați-vă cu cei avizați, altfel vă faceți de râs. Trebuie să înțelegeți că NU puteți impune unei televiziuni sau unui radio ce anume să difuzeze. Acesta este primul pas spre cenzură. Următorul pas, cel care desăvârșește cenzura, este să impuneți ce anume să nu difuzeze. Ar mai fi un aspect important, anume că Televiziunea publică - TVR, are obligații speciale, ea fiind, prin definiție, televiziunea națională. TVR difuzează de mult timp, de dimineață, în deschiderea programului, imnul național. Însă TVR este una, iar celelalte posturi, PRIVATE, reprezintă altceva", a adăugat el.

În final, Valentin Jucan le-a cerut iniţiatorilor proiectului legislativ, deputaţii Mihai-Bogdan Diaconu şi Răzvan Tănase, să îşi retragă propunerea, sugerându-le că "sunt alte lucruri mult mai bune de făcut".

Toate radiourile şi televiziunile din România ar putea fi obligate să difuzeze în fiecare zi, la ora 7, imnul  naţional în varianta integrală, potrivit unei iniţiative depuse la Camera Deputaţilor de deputaţii independenţi Mihai-Bogdan Diaconu şi Răzvan Tănase.

Proiectul legislativ se află în faza de consultare publică.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL