Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

USR-PLUS fug de guvernarea alături de PNL: ”Nu e nevoie de cârpeli și înțelegeri pe termen scurt”

Sunday, 20 October 2019, 17:15 Sursă: REALITATEA.NET

„Ar fi oportunism să intrăm într-o guvernare care nu are niciun fel de susținere”, est de părere Dacian Cioloș, duminică, la Iași.

„România nu are nevoie de cârpeli și de înțelegeri pe termen scurt. Nu ne este teamă să ne asumăm acest lucru mâine, intrăm la guvernare dacă e cazul, dar să avem condițiile să ne punem în aplicare obiectivele. Dacă am avea susținere în Parlament pentru obiectivele noastre politice, eu unul mi-aș asuma această responsabilitate. Vi se pare că e cazul în Parlamentul actual? Vi se pare că se discută de obiective politice?

Să spui că vei constitui o majoritate e o iluzie. Cu cine? Cu partea din PSD care a votat pentru legile Justiției, împotriva statului de drept? Cu partea din PSD și din ALDE care a împărțit bani ca să își mențină susținerea locală? Ca să închei: da, eu unul sunt gata să îmi asum guvernarea pe un program foarte clar pentru care vreau să am certitudinea că există susținere în Parlament. Fără susținere, acel Parlament trebuie să plece”, a spus Cioloș.

La rândul său, liderul USR, Dan Barna, a reiterat ideea potrivit căreia România poate ieși din criza politică doar prin alegeri anticipate. „Sunt optimist în privința inițiativei , mai ales că, fiind în campanie electorală, va fi greu pentru orice partid, inclusiv PSD, să voteze împotriva ei, pentru că în caz contrar ar deveni evident că este un partid care protejează condamnații. Marți după-amiază vom avea o nouă întâlnire cu premierul desemnat, suntem în discuții pe modalitatea de susținere a cabinetului minoritar, care trebuie să aibă ca obiectiv să ajungem cât mai repede la anticipate. (...) Ar fi oportunism, din punctul meu de vedere, să intrăm într-o guvernare care nu are niciun fel de susținere”.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL