Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Urs, observat luni noapte într-o localitate harghiteană. Localnicii, avertizați prin RO-ALERT

Tuesday, 05 May 2020, 11:12 Sursă: Realitatea.net

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Alina Ciobotariu, un localnic din satul Forţeni a solicitat ajutor la numărul de urgenţă 112, iar la faţa locului s-au deplasat, pentru asigurarea zonei, un echipaj SMURD Odorheiu Secuiesc şi un echipaj de poliţie.

La sosirea forţelor de intervenţie, ursul nu se mai afla în zonă.

Primarul comunei Feliceni, de care aparţine satul Forţeni, Sandor Jozsef, a declarat, pentru Agerpres, că ursul a intrat în grajdul bărbatului, unde a omorât două oi, iar o a treia a dispărut, ceea ce înseamnă că animalul a dus-o cu el pentru a o mânca.

"A intrat în gospodărie, a mâncat două oi şi o alta a dispărut, aşa zice proprietarul. Oile erau în grajd, ursul a intrat în curtea omului. Curtea este lângă o livadă, care nu ştiu dacă este îngrădită, dar pădurea e la 4-5 kilometri depărtare", a spus primarul.

Potrivit sursei citate, este primul caz din acest an înregistrat în comună, dar anul trecut au mai fost astfel de atacuri ale urşilor, primarul susţinând că numărul acestor animale a crescut.

În această primăvară, jandarmii şi poliţiştii harghiteni au avut mai multe intervenţii de alungare a unor urşi care au intrat în localităţi, fiind înregistrat şi un caz, în satul Ulcani, când o ursoaică a omorât mai multe oi din gospodăria unui localnic, mai arată sursa citată.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL