Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Untold Festival. Organizatorii oferă 500 de bilete gratuit pentru cei care donează sânge

Monday, 27 July 2015, 23:11 Sursă: REALITATEA.NET

Untold Festival. Campania de încurajare a donării de sânge "Pay with blood" a fost lansată pe 14 iulie, în parteneriat cu Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină (INTS), şi s-a desfăşurat simultan în toate centrele regionale şi judeţene de transfuzie din întreaga ţara. În cele 11 zile de campanie, peste 900 de români şi-au plătit biletul la festival donând sânge.

"Prin campania 'Pay with blood', ne-am dorit să creştem gradul de conştientizare a nevoii reale de sânge la nivel de ţară şi să contribuim la creşterea numărului de donatori. În acelaşi timp, ne dorim să încurajăm donarea de sânge ca practică frecventă, mai ales, în rândul tinerilor din România. Mulţumim partenerului nostru oficial, Banca Transilvania, pentru implicarea în acest demers. Faptul că sute de români s-au alăturat iniţiativei ne face să fim încrezători în potenţialul de mobilizare existent la nivelul întregii comunităţi", spune Adrian Chereji, director de marketing şi comunicare al Untold Festival.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină, doar 1,7% dintre români donează sânge anual. Astfel, România se află printre ultimele trei ţări din Europa în privinţa numărului de donatori. În 2014, au fost donate la nivel naţional aproximativ 429.000 de unităţi de sânge. Acestea au fost procesate pentru obţinerea a aproximativ 110.000 de produse de sânge, cererea fiind de aproximativ 200.000.

Campania "Pay with blood" a fost dezvoltată de Untold Festival în parteneriat cu Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină şi cu sprijinul McCann Bucureşti.

Untold Festival se va desfăşura în perioada 30 iulie - 2 august, la Cluj-Napoca, şi va aduce pentru prima dată în România, pe aceeaşi scenă, patru dintre cei mai îndrăgiţi artişti electro-dance-music din lume: Avicii, Armin van Buuren, David Guetta şi Dimitri Vegas & Like Mike.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL