Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ungaria nu ține cont de recomandările UE și reintroduce coridoarele speciale pentru călătorii aflați în tranzit

Thursday, 02 July 2020, 17:39 Sursă: Realitatea.net

Ungaria înregistrează în continuare puține cazuri de COVID-19, cu doar nouă îmbolnăviri noi și un singur deces în 24 de ore. Premierul ungar, Viktor Orban, a declarat joi, 2 iulie, că Ungaria va reintroduce așa-numitele coridoare umanitare care vor trebui folosite în mod obligatoriu de către cei care tranzitează teritoriul său cu intenția de a călători spre alte state.

Într-o scurtă înregistrare video, postată pe pagina sa de socializare, Viktor Orban a precizat că aceste coridoare nu vor putea fi părăsite de cei care vor dori să tranziteze teritoriul Ungariei și vor fi menținute controalele stricte la frontiere. Acesta a mai spus că Ungaria nu poate da deocamdată curs solicitării Uniunii Europene privind permiterea accesului pe teritoriul său a cetățenilor non UE, cu excepția celor din Serbia deoarece acest lucru ar fi în contradicție cu interesele privind protejarea sănătății cetățenilor ungari.

Conform worldometers.info, Ungaria a înregistrat de la debutul pandemiei 4.166 de cazuri de CoVID-19, iar 587 de cetățeni maghiari și-au pierdut viața în lupta cu virusul. În toată perioada pandemiei, statul maghiar a efectuat prin sistemul de sănătate aproximativ 280.000 de teste SARS-CoV-2.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL