Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ungaria acuză România și Ucraina că poluează râurile comune

Tuesday, 07 July 2020, 17:51 Sursă: Realitatea.net

În scrisorile către preşedintele României, Klaus Iohannis și al Uccrainei, Volodymyr Zelenskiy omologul lor de la Budapesta s-a plânsă că autorităţile maghiare nu pot curăţa toate deşeurile.

„Maşinile noastre nu mai sunt capabile să gestioneze grămada de gunoaie, care vin în cantităţi de neoprit”, a spus Janos Ader.

"Este dezamăgitor faptul că poluarea râului Tisa cu deşeuri nu a fost redusă ... şi reprezintă o ameninţare de durată pentru ecosistemul fragil al râului”, a mai afirmat președintele ungar și a le-a cerut omologilor din statele vecine să ajute la rezolvarea urgentă a problemei.

Potrivit acestuia, de la mijlocul lunii iunie, pe fondul viiturilor provocate de ploile torențiale, autorităţile maghiare au eliminat 938 de metri cubi de deşeuri din râul Tisa şi 846 de metri cubi de deşeuri din Someş.

Birourile preşedinţilor ucraineni şi români nu au fost disponibile imediat pentru comentarii, potrivit Reuters.

Tisa, unul dintre cele mai importante râuri din estul Europei, izvorăşte în Ucraina, străbate Slovacia, România, Ungaria și se vărsa în Dunăre, în Serbia. Someşul curge din România în Ungaria şi se varsă acolo în Tisa. Poluarea masivă pe cele două râuri este o problemă de ani de zile.

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL