Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Unde a fost prezență zero la Referendum

Saturday, 06 October 2018, 14:26 Sursă: REALITATEA.NET

Doar 0,64% dintre sătmăreni au votat până la ora 10,00, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral

Printre comunele unde prezența este zero la unele secții se numără: Pișcari, Urziceni, Sîmiclăuș, Târșolț, Turulung Vii, Domănești, Oar, Viile Satu Mare, Bercu, Necopoi, Berindan, Prilog Vii, Hrip, Sărvăzel, Dobra, Sechereșa, Blaja, Ciuperceni, Dindești, Bolda, Șandra, Cămin, Atea, Tămășeni, Boghiș, Corod, Eriu Sîncrai, Rădulești, Livada Mică, Livada, conform realitateadesatumare.net.

În schimb, secția din Aciua a înregistrat cea mai mare prezență, până la ora 10,00, de 19,69%. Aceasta e urmată de secțiile din Horea (5,78%), Portița (5,47%) și Bicău (4,80%).

La ora 10:00, procentul de participare la vot a fost de 0,64%, înregistrându-se 2.043 de participanți la vot din totalul de 315.195 alegători. Pe liste suplimentare au mai votat 362 de persoane, iar cu urna mobilă 5 persoane.

De asemenea, potrivit primelor raportări ale Biroului Electoral Central, și în Prahova prezența la vot a fost foarte slabă, la urne prezentându-se doar 0,94% dintre persoanele cu drept de vot.

Conform informațiilor existente la ora 10.00, unele secții au bătut recordul la absențe. Opt secții de votare din Prahova au avut prezență 0% la vot, în cele trei ore scurse de la deschiderea urnelor, a informat realitateadeprahova.net.

---------------------------------------------------------------

Românii sunt aşteptaţi la urne, pe 6 și 7 octombrie, la referendumul pentru redefinirea familiei. 

Întrebarea la care alegătorii vor răspunde cu "DA” sau cu "NU" este: "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”

Ce înseamnă votul "DA"

Votul "DA" înseamnă că sunteți de acord că o familie se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie

Ce înseamnă votul "NU"

Votul "NU" înseamnă că sunteți de acord că o familie va fi reprezentată de un cuplu format din două persoane de același sex.

SONDAJ Realitatea.net: tu cum vei vota? RĂSPUNDE AICI!

 

 

.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL