Coronavirus - România: 241339 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Una dintre marile dileme despre om, aproape de-a fi deslușită

Monday, 01 July 2019, 16:26 Sursă: REALITATEA.NET

Însă, se pare că această abilitate a omului de a experimenta și de a înțelege lumea, numită conștiință, este una dintre marile dileme pe care cercetătorii au încercat de-a lungul secolelelor să o deslușească.

În acest sens, o echipă de cercetători formată din experți din șapte țări a realizat un studiu pentru a ne explica modul în care funcționează conștiința umană. Studiul a fost publicat în Science Advances, iar spre deosebire de toate celelalte cercetări, acesta a fost realizat din prisma neurologiei moderne.

Cercetătorii par să fi descoperit în sfârşit cum funcționează conştiinţa umană

Cea mai mare problemă de care se lovesc oamenii de știință când încearcă să afle cum funcționează mai exact conștiința umană este faptul că aceasta nu poate fi accesată de alții, e ceva intern.

Cu toate acestea noul studiu din Science Advances a identificat mai multe semnalmente din creier care indică conștiința fără să fie nevoie ca oamenii să dea raportul sau să îndeplinească anumite sarcini prestabilite.

Mai exact, cercetătorii au analizat activitatea din creier și felul în care anumite regiuni comunică cu altele cu ajutorul imagisticii funcționale cu rezonanță magnetică. Astfel, au descoperit că o anumită regiune din creier este mai activă, ea consumă mai mult oxigen și are nevoie de mai mult sânge.

De asemenea, cercetătorii au descoperit că există două tipuri de comunicare între regiunile din creier. Prima categorie reflectă conexiunile fizice din creier și a fost observat la pacienții fără vreo experiență conștientă.

Cea de-a doua categorie reprezintă interacțiunile dinamice complexe între 42 din regiunile creierului care aparțin celor șase rețele din creier responsabile cu cunoașterea și a fost observat doar la oamenii care aveau totuși un anumit nivel de conștiință.

Sursă


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL