Un tânăr de 17 ani care a mâncat ani de zile doar cartofi prăjiți și-a pierdut vederea

Tuesday, 03 September 2019, 11:05, Sursă: REALITATEA.NET

Experții trag un semnal de alarmă cu privire la pericolele alimentației nesănătoase după ce un adolescent a orbit pentru că a mâncat ani de zile doar cartofi prăjiți, pâine și ocazional șuncă sau cârnați, scrie BBC News.

Adaugă părerea ta

Un tânăr de 17 ani din Bristol, Marea Britanie, și-a pierdut vederea din cauza unul regim alimentar absolut dezastruos.

Potrivit BBC, adolescentul a mâncat timp de ani de zile doar cartofi prăjiți sau chipsuri din pungă, cu pâine albă și, ocazional, câte o bucată de șuncă sau cârnat.

La vârsta de 14 ani, tânărul se simțea deja obosit, așa că a fost consultat de doctorul său de familie, care l-a diagnosticat cu lipsă de vitamine și i-a oferit un tratament, dar și o dietă. Tânărul nu le-a urmat însă.

După trei ani, el a ajuns la spitalul oftalmologic din Bristol, din cauza problemelor tot mai mari de vedere. Medicii au descoperit că dezvoltase neuropatie optică nutrițională.

Tânărul avea o lipsă de vitamine, în special B12 și D, dar și de minerale importante. ”Își pierduse mineralele din oase, ceea ce este chiar șocant pentru un tânăr de vârsta lui”, a spus un medic din Bristol.

Tehnic vorbind, adolescentul este acum orb. El nu poate conduce și întâmpină mari dificultăți când citește, când se uită la televizor sau când pur și simplu încearcă să distingă fețele oamenilor cu care vorbește.

Poate totuși să meargă pe stradă fără ajutor, deoarece are încă vedere periferică. Din păcate, afecțiunea sa, neuropatia optică nutrițională, nu mai poate fi vindecată atunci când este lăsată netratată mult timp.