Un român, erou la Paris. A salvat 20 de oameni din fața gloanțelor trase de teroriști

Wednesday, 18 November 2015, 09:52 Sursă: REALITATEA.NET

Nicolas Sfințescu e unul dintre eroii de la Paris care a salvat zeci de vieți în atentatele teroriste. Proprietar al unui cafenele, aproape de zona unde atacatorii au deschis focul, bărbatul și-a salvat mai mulți clienți din fața gloanțelor trase de aceștia.

Adaugă părerea ta

 

Localul său se afla chiar vizavi de restaurantul unde un terorist a ucis cel puțin 5 persoane, relatează BBC.

Când a auzit împușcăturile, Nicolas Sfințescu a reacționat rapid pentru a-și proteja clienții. I-a îndemnat rapid să treacă sub mese și în spatele barului. "Am stat vreo zece minute înainte să ne ridicăm în picioare, apoi câțiva oameni au mers să vadă ce se întâmplă. Eu nu m-am dus, nu am vrut să văd oameni morți", a povestit el.

Când unii bărbați au vrut să iasă, Sfințescu le-a cerut clienților săi să intre înapoi în local, pentru că afară e periculos.

Bărbatul a luat apoi decizia de a muta pe toată lumea în apartamentul lui, situat deasupra localului. Erau cam 20 de persoane, le-a dat mâncare și câteva sticle de vin. La ora 4 dimineața, polițiștii le-au spus că e sigur să iasă din casă. Abia atunci și-au dat seama ce tragedie a avut loc la câțiva pași de ei: "Pe jos era sânge și se vedeau găurile lăsate de gloanțe în ferestrele La Cosa Nostra", a spus Nicolas.