UN PARTID VREA ca elevii MAGHIARI să nu mai susțină BACALAUREATUL LA ROMÂNĂ

Saturday, 04 October 2014, 16:53, Sursă: REALITATEA.NET

Vicepresedintele PMT, Zakarias Zoltan, a anuntat vineri, la Miercurea Ciuc, intr-o conferinta de presa, ca partidul pe care-l reprezinta s-a alaturat unui proces initiat de Arus Zsolt, un cetatean din Gheorgheni, care reclama faptul ca elevii maghiari sunt discriminati intrucat sustin patru probe la Bacalaureat, spre deosebire de elevii romani, care au o proba mai putin (elevii maghiari sustin si proba la limba materna - n. red.), scrie ziare.com

In actiunea in instanta, de la Curtea de Apel Bucuresti, se cere, printre altele, sa se constate ca elevii maghiari sunt discriminati iar Parlamentul si Ministerul Educatiei sunt institutii vinovate de tratament discriminatoriu si sa se dispuna toate masurile pentru a fie inlaturata aceasta discriminare.

De asemenea, s-a invocat exceptia neconstitutionalitatii unei prevederi din legea educatiei, in care este stipulat ca elevii romani sustin trei examene, iar cei maghiari au patru probe la Bacalaureat.

Potrivit lui Zakarias, problematica priveste o intreaga comunitate, chiar daca procesul e initiat de o persoana fizica si considera ca solutia ar fi ca elevii maghiari sa sustina trei examene, iar proba la limba romana nu mai fie obligatorie.

 

 Mai multe pe ziare.com