Coronavirus - România: 34226 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un nou haos în sistemul sanitar: PENSIONĂRILE BAGĂ SPITALELE ÎN COMĂ

Wednesday, 14 May 2014, 16:39 Sursă: REALITATEA TV

Ecaterina Pintrinjel are 60 de ani şi a lucrat în Spitalul Municipal Râmnicu Sărat 37 de ani. La sfârşitul lunii trecute, când a împlinit vârsta de pensionare, contractul individual de muncă cu unitatea spitalicească a încetat. Femeia a fost chemată să semneze decizia de pensionare, însă a refuzat. Ieri a revenit la spital sub pretextul că a fost trimisă de un consilier al ministrului Sănătăţii să depună o cerere pentru prelungirea contractului de muncă.

"M-au dat afara sub pretext că nu mai sunt salariata spitalului şi nu mai am voie să mai intru în spital. N-am furat, n-am făcut nimic, n-am jignit pe nimeni", a spus femeia. Conducerea spitalului spune că asistenta a intrat peste foştii colegi în camera de gardă şi a accesat computerul cu datele bolnavilor.

La Spitalul din Râmnicu Sărat au fost pensionate nouă asistente, însă conducerea unităţii sanitare a reuşit să acopere deficitul prin detaşarea cadrelor medicale de pe alte secţii. Nu acelaşi lucru se întâmplă, însă, la cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Buzău. Joi, 47 de asistenţi se vor pensiona şi, potrivit noilor reglementări, nu îşi mai pot prelungi activitatea.

Reprezentanţii Sanitas speră ca guvernanţii să revină asupra legii astfel încât pensionabilii să-şi poată păstra posturile măcar până la ocuparea lor de oameni nou veniţi în sistem.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL