Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un italian a dat foc unei case unde locuiau șase români dintre care doi copii

Tuesday, 20 March 2018, 17:48 Sursă: REALITATEA.NET

Tentativă de crimă și incendiere, agravate de modalități de tip mafiot sunt acuzațiile pe care Direcția Antimafie din Reggio Calabria le aduc bărbatului italian. Evenimentele datează din seara zilei de 27 februarie a acestui an, când la locuința unei femei românce în vârstă de 46 de ani, care ospita alți cinci cetățeni români, s-a declanșat brusc un incendiu.

Conform rotalianul.com, românii din casa respectivă sărbătoreau o zi de naștere când au observat flăcările care intrau din afară în interiorul apartamentului. S-au salvat la timp, ieșind toți pe o fereastră care dădea în spatele casei spre o curte înconjurată de ziduri înalte.

Astfel, a fost declanșată alarma la secția de poliție iar brigăzile de pompieri au ajuns la fața locului.

În urma evenimentului, a avut loc o anchetă. Prin urmare, autoritățile au stabilit dinamica faptelor. Bărbatul în dimineața aceleași zile, a lovit cu un baston o femeie româncă în vârstă de 46 de ani care locuia în apartamentul respectiv. El i-a amenințat verbal pe ea și pe conaționalii pe care aceasta îi ospita, că îi va arde de vii. Acesta îi învinovățea pe români că abandonaseră niște pungi de gunoi lângă intrarea curții proprietății pe care italianul o deținea. Astfel, în seara aceleași zile italianul a trecut de la amenințări la fapte, a dat cu benzină și a dat foc holului casei în care erau prezenți românii.

Italianul a fost filmat de camerele video de supraveghere din zonă, când umplea un bidon cu benzină în aceeași zi când a fost provocat incendiul.

Bărbatul a fost arestat și pus la dispoziția procurorilor pentru interogatorii.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL