Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un fost focar MASIV de COVID-19 din România părăsește zona ROȘIE. Care sunt restricțiile în scenariul GALBEN

Wednesday, 02 December 2020, 15:26 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Suceava intră în zona galbenă şi speră să nu mai treacă pragul de infectări de 3 la mia de locuitori, pentru a nu se impune din nou restricţii severe. Incidența infectărilor cumulată la 1.000 de infectări în ultimele două săptămâni a ajuns, miercuri, la 2,93. 

Noile restricții aplicate. Trecerea în scenariul galben înseamnă că restaurantele la interior, cinematografele şi sălile de jocuri de noroc pot funcţiona la 30% din capacitatea maximă.

Primarul Ion Lungu îi roagă pe suceveni să respecte in continuare regulile - purtarea măștii, distanța socială și igiena personală.

„Iată că, probabil, şi măsurile luate în ultima perioadă, cele contestate chiar, cele privind închiderea pieţelor, închiderea unităţilor de învăţământ, au dat roade până la urmă. (...) Le mulţumesc din nou sucevenilor pentru că fac eforturi să respecte măsurile necesare şi îi rog în continuare să respecte regulile de protecţie, în mod special purtatul măştii, păstrarea distanţei sociale, a celei fizice şi igiena personală. (...) Sunt aceste veşti bune, Guvernul a dat deja 12 milioane de euro pentru vaccinul anti-COVID. Sunt şanse să vină până la sfârşitul lunii şi să se distribuie până în primăvară-vară pentru toată populaţia României, cu speranţa ca, din vară, să scăpăm de acest coronavirus. Până atunci trebuie să respectăm aceste reguli”, a spus Lungu.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL