Un elev român de 11 ani, în topul celor mai inteligenţi britanici, depăşind IQ-ul lui Einstein

Wednesday, 02 April 2014, 23:58 Sursă: REALITATEA.NET

Mihail Iulian Bărăscu are 11 ani, locuieşte din 2009 în Dover, vorbeşte engleza perfect si a aplicat, de curând, la organizaţia internaţională Mensa, cunoscută ca fiind grupul oamenilor cu un coeficient de inteligenţă peste medie, după ce a înregistrat un scor chiar mai bun decât Einstein, potrivit presei britanice.

Adaugă părerea ta
Micul geniu român stabilit în Marea Britanie a obţinut un IQ de 162, mai mare decât cel al lui Albert Einstein sau Stephen Hawking, şi visează să fie arhitect, relatează Dover Express. Astfel, băiatul a fost desemnat cea mai inteligentă persoană din Dover şi se află astfel în topul celor celor mai inteligenţi 1% dintre oamenii din Marea Britanie.
 
De altfel, jurnaliştii povestesc cum, în mai puţin de două ore, băiatul le-a explicat cum a apărut Universul (contestând teoria lui Stephen Hawking) şi de ce puiul a apărut înaintea oului, potrivit Agerpres.
 
Părinţii săi, Gheorghe (36 de ani) şi Gabriela Bărăscu (40 de ani), s-au stabilit în Marea Britanie în 2009 şi locuiesc acum în Dover.

Citeste mai mult pe adevarul.ro.