Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un deliciu: dulceaţa de nuci verzi. Iată cât de simplu se prepară

Thursday, 18 August 2016, 21:43 Sursă: REALITATEA.NET

INGREDIENTE: 2 kg de nuci verzi (după curăţare, cantitatea va fi de aproximativ 1 kg), 1 kg zahăr, 100 ml miere de albine (opţional), 0,5 l apă, zeamă de la 2-3 lămâi, câteva cuişoare, 1 baton de scorţişoară, 2 plicuri zahăr vanilat.

MOD DE PREPARARE: Nucile verzi se curăţă de coaja verde, până se ajunge la stratul alb. Atenţie! Folosiţi manuşi de plastic pentru a vă proteja mâinile şi pentru a nu le păta. Nucile obţinute după curăţare se pun în apă rece pentru 6-12 ore, nucile trebuie sa fie acoperite de apa.

Apa se schimba de 2-3 ori în acest interval. Se face un amestec din apă, zahărul, mierea şi zeamă de lămâie şi se pun pe foc (la foc mare). Când siropul obţinut începe să clocotească, se pun nucile şi cuişoarele, scorţişoara şi vanilia. Dulceaţa se ţine la foc mic până ce se îngroaşă siropul.

După ce s-a răcit dulceaţa, aceasta poate fi pusă în borcane.

Beneficii pentru sănătate

• Nucile crude sunt o sursă sigură de săruri minerale (seleniu, fosfor, calciu, fier, zinc, potasiu) şi vitamine (E, B, C);

• Vitamina C o găsim doar în nucile verzi, nu şi în cele uscate;

• Nucile verzi întăresc sistemul imunitar şi sunt recomandate în problemele de fertilitate masculină datorită conţinutului de zinc şi seleniu;

• Ele stimulează sistemul nervos şi au efecte pozitive în tratarea afecţiunilor neurologice;

• Cu ajutorul lor, şi osteoporoza poate fi prevenită: conţin 94 mg calciu/ 100 grame de nuci verzi.

Sursa: aradon.ro


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL