Caz șocant în Vrancea! Un bătrân și-a omorât nepotul cu un topor, apoi a adormit lângă cadavru

Wednesday, 18 October 2017, 10:45 Sursă: REALITATEA.NET

Un bătrân de 74 de ani, din comuna Reghiu, şi-a omorât luni nepotul în vârstă de 58 de ani. Se pare că cei doi au băut împreună şi apoi s-au luat la ceartă. De aici şi până la crimă nu a mai fost decât un pas. Supărat, bătrânul a vrut să-şi pună nepotul la punct, motiv pentru care a pus mâna pe un topor şi a început să-l lovească în zona capului. L-a lovit cu toporul până când victima şi-a dat ultima suflare. 

Adaugă părerea ta

Poliția a fost sesizată după ce bătrânul i-ar fi povestit unui vecin cele întâmplate în casa sa. Imediat, la locuinţa din Reghiu a bătrânului au ajuns poliţiştii care au efectuat cercetarea la faţa locului, după care trupul neînsufleţit al bărbatului de 58 de ani a fost ridicat şi dus la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei, scrie presa locală

Nici principalul suspect nu a rămas acasă, ci a fost dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru a fi audiat. Se pare că victima ar fi locuit la Năneşti, iar în urmă cu câteva săptâmăni ar fi venit la Reghiu, în satul Şindrilari şi ar fi locuit împreună cu unchiul său în casa acestuia din urmă. 

La audieri, autorul a spus tot ce a făcut, stabilindu-se totodată că victima ar fi murit în cursul zilei de luni, iar autorul a dormit luni noaptea în pat, lângă cadavrul nepotului.

Din anchetă a rezultat că cei doi erau băuţi bine, iar în cursul zilei de luni, puţin înainte de ora 14.00, au avut nişte discuţii în contradictoriu legate de faptul că nepotul se apucase să taie cu drujba nişte copaci. Bătrânul ar fi fost nemulţumit şi i-ar fi făcut nepotului nişte reproşuri.

Atunci, nepotul l-ar fi lovit pe bătrân cu palmele, moment în care acesta din urmă s-a supărat, a pus mâna pe topor şi l-a lovit în zona capului. Victima nu a murit pe loc, aceasta reuşind să ajungă în casă şi să se aşeze în pat. Bătrânul s-a dus după nepot şi l-a mai lovit şi în casă, cu acelaşi topor cu care îl lovise afară. Băut fiind, luni seara, el s-a asezat lângă nepotul său şi a dormit până ieri dimineaţă, atunci când s-a trezit şi şi-a dat seama că bărbatul este mort. A mers imediat la un vecin şi i-a spus că l-a omorât. 

“În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor. S-a stabilit că fapta a fost comisă pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a unui conflict spontan legat de tăierea unor copaci. Victima a fost lovită cu un topor în zona capului de către unchiul său în vârstă de 74 de ani. A fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar mâine (astăzi – n.r.), autorul va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă”, a declarat Vasile Caştu, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.