Un băiat de 14 ani s-a înecat în Lacul Morii din Capitală. Altă tânără, în stare gravă

Monday, 27 June 2016, 22:05 Sursă: REALITATEA.NET

Un băiat de 14 ani s-a înecat, luni, în Lacul Morii, iar sora lui, de 16 ani, a fost resuscitată înainte de a ajunge la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, copiii aflându-se la scăldat.

Adaugă părerea ta

O adolescentă de 16 ani a fost resuscitată, luni, de echipajele SMURD, iar fratele ei a fost declarat decedat după ce s-au asfixiat inhalând apă din Lacul Morii din Capitală, unde se aflau la scăldat, scrie News.ro.

Primul apel la 112 a venit la ora 19.02, potrivit reprezentanţilor ISU Bucureşti-Ilfov şi anunţa că o adolescentă de 16 ani a dispărut în apele Lacului Morii, unde se afla la scăldat.

Ea a fost scoasă din apă de trecătorii din zonă şi preluată de un echipaj de Poliţie înainte de sosirea echipajelor SMURD. Adolescenta a intrat în stop cardiac înainte de sosirea la Spitalul de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", însă a fost resuscitată.

După aproximativ o jumătate de oră, când echipajele de scafandri se retrăseseră, a sosit un al doilea apel la 112, în care se anunţa că şi fratele adolescentei, un băiat de 14 ani, este de negăsit.

După o nouă intervenţie a scafandrilor, el a fost găsit. Au urmat mai mult de 45 de minute de resuscitare, manevre la care nu a răspuns, aşa că medicii au declarat decesul băiatul.