Un asistent maternal din Vaslui ar fi violat fata de 12 ani pe care o are în grijă

Thursday, 22 August 2019, 18:34, Sursă: REALITATEA.NET

Un nou caz șocant în Vaslui: o femeie care a încercat să se sinucidă le-a spus medicilor că soțul ei ar fi violat-o pe una dintre fetele pe care familia le are în grijă.

Adaugă părerea ta

O fată de 12 ani din județul Vaslui ar fi fost violată de asistentul maternal. Autoritățile au aflat despre acest caz de la o femeie care a vrut să se sinucidă și care i-a povestit medicului de pe ambulanță că soțul ei a abuzat-o pe una dintre copilele pe care le au în grijă.

Femeia de 44 de ani, din localitatea vasluiană Giurcani, care a vrut să îşi pună capăt zilelor, le-a spus medicilor că a recurs la acest gest de supărare, pentru că soţul ei, împreună cu care îngrijeşte două fetiţe luate în plasament, ar fi abuzat-o sexual pe una dintre minore.

„Prima dată a fost o solicitare pentru o femeie de 44 de ani, care a luat mai multe pastile, pacienta nu punea probleme. Pe timpul transportului, întrebată de medic ce a determinat-o să facă acest gest, a spus că a încercat să se sinucidă pentru că soţul ei a abuzat-o aseară şi de mai multe ori pe una dintre fetele pe care le au în plasament. Echipajul a anunţat poliţia şi colegii din dispecerat şi o a doua ambulanţă a plecat spre Giurcani, pentru a transporta minora care rămăsese acasă, cea care ar fi fost abuzată, la spital, pentru investigaţii", a declarat Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui.

Cea de-a doua fată a venit direct la spitalul din Bârlad, cu soţul femeii, în urma ambulanţei.

"Am fost sesizați de un medic de la Ambulanta despre faptul că o fată de 12 ani a fost abuzată de un bărbat care o avea în asistență maternală. Se fac cercetari intr-un dosar de viol", a spus Bogdan Gheorghita, purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui.

Barbatul este acum audiat de politisti.

A fost alertata si Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui, iar politistii au cerut un psiholog care sa participe la audierea minorei.

"Cei doi soti erau asistenti maternali din 2006, doamna avea fetita de 14 ani, iar el pe cea de 12. Victima agresiunii ar fi fetita cea mai mica. Acest caz nu este similar cu altele, este o evolutie spontana, pe parcusul acestei zile s-a petrecut tot incidentul. Din documentele pe care le avem, din monitorizarea asistentilor maternali nu exista antecedente care sa atraga suspiciuni de acest gen", a declarat Ionut Danila, purtatorul de cuvant al DGASPC Vaslui.

Cele doua fete au fost mutate intr-un centru specializat si vor primi consiliere psihologica.

Alte articole din: SOCIAL