Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ultimatum dat de Emmanuel Macron: Imamii să spună în 15 zile dacă sunt cu republica sau nu! Cerere pentru o cartă a valorilor

Thursday, 19 November 2020, 10:54 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Macron și ministrul de Interne, Gérald Darmanin, s-au întâlnit cu reprezentanții a opt din cele nouă federații care compun Consiliul francez al cultului musulman.

În urma solicitării autorităților franceze, musulmanii au propus înființarea unui Consiliu național al Imamilor care să funcționeze după modelul unui Ordin profesional, ca în cazul avocaților sau al medicilor. Propunerea mai implică un cod deontologic și o cartă a valorilor republicane. Consiliul respectiv ar urma să evalueze cunoștiințele viitorilor imami și să emită un act oficial de practică.

Președintele francez a dat Consiliului național al imamilor termen de 15 zile pentru finalizarea textelor codului deontologic și cartei de valori, care trebuie realizat în colaborare cu ministerul de Interne. Palatul Elysée a precizat că textele trebuie să aibă la bază două principii esențiale: refuzul unui islam politic și a oricărei ingerințe străine.

Scopul codului deontologic, de morală și de etică este de a pune punct imamilor detașați, notează rfi.ro

Luând în calcul posibilitatea că nu toți musulmanii vor dori să semneze viitoarea cartă, Macron a subliniat că ”fie sunt cu republica, fie nu sunt”.

 

 

 Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL