Uber, Bolt şi Clever, solicitare de ultimă oră pentru Dragnea şi Dăncilă

Tuesday, 21 May 2019, 18:17 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

În scrisorile deschise adresate premierului şi şefului PSD, Asociaţia atrage atenţia asupra faptului că modificările aduse la Legea 38/2003 intrate în vigoare săptămâna trecută, combinate cu absenţa unor reglementări specifice pentru industria de ride sharing şi e-hailing, au creat o criză care se agravează de la o zi la alra.

"Incertitudinea a redus numărul şoferilor activi pe aplicaţiile companiilor de ride sharing, acesta fiind cu 25% mai mic decât media zilnică, ceea ce a făcut ca timpul de aşteptare să crească la peste 10 minute. În prezent, sunt cu aproximativ 35% mai puţini şoferi care preiau comenzi pe cele trei aplicaţii. ", se spune în documente.

Semnatarii scrisorii susţin că 2,5 milioane de români folosesc serviciile moderne de taximetrie.

"De decizia dumneavoastră nu depinde doar transportul celor 2,5 milioane de utilizatori, ci şi veniturile celor peste 20.000 de şoferi, precum şi beneficiile economice de peste 1 miliard de lei pe care le creează aceste servicii", a subliniat Asociaţia.

Asociaţia Coaliţia pentru Economie Digitală este o organizaţie independentă care reprezintă principalele companii de ride sharing şi e-hailing din România, Uber, Bolt şi Clever.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri