Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tudorel Toader aruncă bomba: Nu se dă OUG pe amnistie şi graţiere, nu există un astfel de document

Thursday, 04 October 2018, 17:48 Sursă: REALITATEA.NET

Tudor Toader a dezminţit zvonul că va emite o ordonaţă de urgenţă.

"Am vorbit despre adoptarea unei OUG. La Ministerul Justiției nu a existat, nu există un proiect de ordonanță privind amnistia. Guvernul nu se poate substitui Parlamentului în legiferare. Există în Parlament un proiect de lege referitor la protocoale. În acest moment, Guvernul nu se poate substitui Parlamentului”, a afirmat Tudorel Toader.

Ministrul Justiíei a precizat că le-a expus liderilor coaliției şi ideea de a prelua unele recomandări din raportul preliminar al Comisiei de la Veneția.

”Ei știau mare parte din discuții, fie din presă, fie de la premier sau alți membri ai delegației. Avem avizul preliminar al Comisiei de la Veneția, acum se definitivează, în perioada 16-18 octombrie are loc plenara Comisiei și se va definitiva raportul. În raportul preliminar sunt anumite sugestii. Eu am convenit cu cei de la Comisie la anumite propuneri legislative și le-am comunicat liderilor alianței ce le-am convenit și să vedem dacă putem prelua și alte recomandări", a mai afirmat Toader.

Comisia de la Veneția a criticat schimbarea legilor justiției, îndeosebi pentru modul în care sunt făcute numirile procurorilor șefi, dar și pentru restricțiile privind libertatea de exprimare impuse magistraților. Comisia a făcut mai multe recomandări, dintre care, spun surse politice, puterea va ține cont doar de două : pensionarea magistraților și revocarea membrilor CSM. Ordonanța de urgență va fi discutată săptămâna viitoare, în ședința de guvern. 

Președintele Klaus Iohannis a avertizat că recomandările comisiei nu pot fi folosite ca pretext pentru modificări legislative în interesul personal al unor politicieni. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL