Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Turiștii sfidează, în continuare, canicula la plajă. La ce riscuri se expun

Friday, 31 July 2020, 12:42 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Baragan Daniela

În zilele toride de vară, medicii recomandă să avem o umbrelă sau un cort pentru a evita soarele puternic. În plus, în intervalul 11:00-16:00 nimeni n-ar trebui să fie pe afară dacă nu este obligat de împrejurări. La Mamaia, în schimb, plaja era plină, și asta pe o căldură sufocantă.

"Vreau sa ma bronze mai mult. Nu imi face rau, am mai stat (la soare -n.r.)", spune o turistă.

Cea mai periculoasă afecțiune provocată de soare este cancerul de piele. Vulnerabili sunt în primul rând cei care au pete pe piele sau alunițe. Iar statisticile medicale sunt sumbre: cancerul de piele ucide de doua ori mai mulți bărbati decât în urmă cu 30 de ani, iar în rândul femeilor numărul victimelor a crescut cu 50%.

"Recomadarile către cei care vin pe litoral sunt de a nu se expune la soare. În cazul în care ies să se plimbe, să poarte hăinuțe din bumbac, lejere, de culori deschise, să consume lichide multe, nu băuturi care coțin confeină", a spus Claudia Tatarci, medic SAJ Constanța. 

Meteorologii anunță că și următoarele zile vor fi caniculare, ceea ce înseamnă ca hidratarea și respectarea unui orar riguros de expunere la plajă sunt extrem de importante.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL