Tudorel Toader se spală pe mâini: PSD este de vină pentru Secția Specială

Friday, 27 December 2019, 21:46 Sursă: Facebook

Autor: Realitatea.NET

 

„Pentru cei care nu vor să afle adevărul !

La inițiativa Comisiei speciale (comisia Iordache), parlamentul a adoptat Legea 207 din 20 iulie 2018, pentru modificarea și completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară, iar prin art. 88 indice 1 – 88 indice 9 a consacrat și înființarea Secției speciale de investigare a infracțiunilor din justiție, urmând apoi întreaga odisee parlamentară, cu multe controverse și neconstituționalități !!!”, scrie fostul ministru al Justiției pe Facebook vineri seară după anunțul Guvernului Orban de desființare a Secției Speciale.

La începutul anului, când încă ținea frâiele Justitiei, Tudorel Toader a avut o reactie sfidatoare la adresa parlamentarilor din Opoziție care i-au reproșat înființarea Secției Speciale.

„Daca aveti majoritate, desfiintati-o!”, le-a răspuns celor din USR și PNL, PMP,  la dezbaterea moțiunii simple din 4 martie 2019, prin care se solicita demiterea sa.

„Cu privire la Sectia speciala ati insistat. Luand in considerare pozitia de opozitie o inteleg, Problema e ca mi-o spuneti mie, iar Sectia a fost prin legile de modificare a legilor justitiei. Infiintarea a fost criticata la CCR si CCR – sunt convins ca stiti -, a spus ca infiintarea Sectiei nu numai ca nu afecteaza independenta magistratilor, ba dimpotriva, este o garantie a faptului ca asupra judecatorilor nu se fac presiuni in forme diferite de natura sa le incalce independenta. Cata vreme e opera legiuitorului de infiintare a sectiei, constitutionalitatea este validata de CCR, sigur imi cereti mie sa iau masuri pentru desfiintarea respectivei Sectii. Sa nu uitam ca OUG 60 a fost data nu de infiintare, ci de operationalizare, pentru ca nu se voia ca sectia sa functioneze”, a declarat atunci fostul ministru al Justitiei, Tudorel Toader.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-28 06:23:48
Fără răspunerea magistrașilor ,ne intorcel la securitaea lui Teoharii Gergescu,care era condusă de membrii de partid din interiorul frăției.

Hai ,ca reduci acciza la benzină sa scadă pretul la pompă ,nu e o minciună ,ci o gogoase,dar ca sa lasi justiția la mâna procurorilor ,fără răspundere,,mi se pare ca am decâzut nu in totalitarism,ci in bezna inchiziției.Dle Orban ,luptați ca magistratii,ca doar ii pune dl Predoiu,sa nu comita infracțiuni ,si atunci de cine va temeti ?

2019-12-28 08:08:24
Iar cu mămăliga in lapte,doar stim cine vî consilia noaptea

Nu mai bine fara penali in justiție,PNL-isti,că ghilotina a tăiat căpățâna si a lui Ropespierre.Poate va vine rândul ,ca de.. N-ar fi mai bine sa nu mai numeasca guvernul Orban procurorii,dacă se teme de ei :„În Opinia nr. 924/2018, Comisia de la Veneția a recomandat României să reconsidere stabilirea unei structuri separate de parchet pentru investigarea infracțiunilor comise de judecători și procurori; recurgerea la procurori specializați, însoțită de garanții procesuale efective, ar putea apărea ca o soluție alternativă mai potrivită. În considerentul nr. 89 din Opinie, se afirmă că ”în aceste împrejurări, cu toate că alegerea mijloacelor de combatere a infracționalității aparține legiuitorului național, temerile existente că noua structura va fi (încă) un instrument de intimidare și presiune la adresa judecătorilor și procurorilor – în special dacă este combinată cu alte noi măsuri preconizate în privința lor, cum sunt prevede

2019-12-28 12:17:43
johnneil

De pe vremea cand eram mic si citeam cu nesat povesti nemuritoare. Cu baba cloanta si alte vrajitoare. Pana in ziua de azi asta seamana cel mai mult cu acele personaje. Plin de negii si bube pe fata.

Alte articole din: POLITICĂ