Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tudorel Toader scrie o carte. Fostul ministru al Justiţiei, anunţ pentru realitatea.net

Sunday, 06 October 2019, 22:47 Sursă: CRISTIAN OTOPEANU

Autor: Realitatea.NET

"2 ani, 2 luni si 2 zile la MJ. Un titlu de volum, plin de evocari din perioada de referinta !", a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Apoi a completat: "2 ani, 2 luni si 2 zile la MJ. Un titlu de volum, plin de evocari din perioada de referinta ! PS: vom vedea care erau acele " centre de reflectie"; cum si in ce limite se dorea OUG pentru amnistie si gratiere; cine si de ce a contribuit la legea privind recursul compensatoriu; despre cum una se spunea in tara si alta la Bruxelles.....etc !".

Contactat de realitatea.net pentru detalii, Tudorel Toader a oferit prima reacţie şi a precizat, legat de momentul în care va apărea cartea: "Nu pot spune (a se citi - nu stiu) exact cand anume (n.r. va aparea)".

"Ulterior, am in vedere si "10 ani la CCR". Deocamdata, urmeaza sa apara vol. I din Drept penal roman. Partea speciala !", a adăugat fostul ministru al Justiţiei pentru realitatea.net.

"Eu sper ca adevarul va iesi la suprafata: m-am opus OUG cu amnistia si gratierea (de aici se trage si revocarea mea), m-am opus OUG de modificare a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, nu am dat OUG referitoare la completele de 5 judecatori...", a încheiat Tudorel Toader mesajul trimis jurnalistului realitatea.net, Cristian Otopeanu.

 

TUDOREL TOADER A DEMISIONAT DIN FRUNTEA MINISTERULUI JUSTIŢIEI ÎN APRILIE 2019

Tudorel Toader a anunţat acum 6 luni, mai precis pe 18 aprilie 2019, că demisionează din funcția de ministru al Justiției, după un mandat început în ianuarie 2017. El i-a transmis la acel moment o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă, în care şi-a precizat punctul de vedere.

"Stimată doamnă Prim ministru,

Luând act de voinţa politică exprimată în cadrul Comitetului Executiv al PSD (CEX), în sensul retragerii sprijinului politic din calitatea de ministru al Justiţiei,

Luând act de decizia dumneavoastră de a transmite Preşedintelui României, domnului Klaus Werner Iohannis, solicitarea revocării din funcţia de ministru al Justiţiei,

Luând act de voinţa dumneavoastră exprimată în cadrul întrevederii de astăzi, 18 aprilie 2019, la sediul Guvernului, în sensul depunerii demisiei din funcţia de ministru al Justiţiei,

Cunoscând faptul că în procedura de remaniere guvernamentală, Prim-ministrul are rolul decisiv,

Vă depun demisia din funcţia de ministru al Justiţiei, urmând ca dumneavoastră să apreciaţi asupra destinaţiei şi utilizării acesteia.

Totodată, cunosc faptul că până la publicarea în Monitorul Oficial a decretului de numire a noului ministru al Justiţiei îmi revine obligaţia asigurării continuităţii activităţii la nivelul Ministerului Justiţiei.

Vă rog să primiţi, Doamnă Prim-ministru, expresia înaltei mele consideraţii" a fost mesajul trimis de Tudorel Toader, în luna aprilie, premierului Viorica Dăncilă.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL