Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tudor Ciuhodaru: "Niciun test nu e 100% sigur. Testarea extinsă, gratuită și repetată - SOLUȚIA pentru a reduce rata de infectare

Tuesday, 10 November 2020, 08:47 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

"Să știți că din punctul de pedere al unei pandemii, lucrurile stau cu totul și cu totul altfel. (...) România ar trebui să beneficieze de testare extinsă, repetată și gratuită, la nivel național. Ar reduce cu peste 57% rata infectărilor. E dovada clară că lucrurile se pot face diferit, fără a închide economia și a lăsa milioane de oameni fără locuri de muncă. De aceea, vă spun că propun din nou extinderea testării nationale, simultan cu votul de la parlamentare", a afirmat Ciuhodaru.

Întrebat dacă rezultatele testelor rapide sunt corecte, medicul a răspuns că niciun test nu e 100% sigur "și pe persoană fizică lucrurile sunt discutabile". "Poate să fie negativ și mâine pozitiv. Dar la nivel de masă, aceste teste sunt ușor de folosit, fiabile și ieftine. Se poate testa acolo unde nu se testează. Îi identifici pe cei pozitivi și intrerupi lanțul de răspandire a virusului", a explicat Ciuhodaru.

Potrivit acestuia, soluția pentru a opri răspândirea COVID-19 o reprezintă testarea extinsă și repetată, care reduce probabilitatea unor teste fals negative.

"Vedeți modelul Slovaciei, care și-a dovedit eficiența prin faptul că a redus rata de infectare la nivelul populației cu peste 50%. Au fost testate toate persoanele peste 10 ani (...). Cei cu rezultate pozitive au fost în izolare - atenție! - voluntară, nu pușcărie medicală", a mai spus medicul ieșan.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL