Trump, sub ghilotină. Încep audierile pentru destituirea celui mai puternic om de pe planetă

Wednesday, 13 November 2019, 10:47 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Primii interogaţi vor fi William Taylor, însărcinat cu afaceri la Kiev şi George Kent, un oficial de rang înalt de la Departamentul de Stat, specialist în Ucraina.

Vineri, politicienii urmează să o audieze pe fosta ambasadoare a Statelor Unite la Kiev, pe care Trump a criticat-o în timpul convorbirii la telefon cu omologul său ucrainean, Vladimir Zelenski. Discuţia, ce a avut loc la sfârşitul lunii iulie, stă la baza acestui scandal de destituire.

Şeful Comisiei pentru serviciile de informaţii a Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, democratul Adam Schiff, a anunţat încă de săptămâna trecută că primele audieri publice ale comisiei în cadrul anchetei privind destituirea preşedintelui Donald Trump vor începe săptămâna viitoare.

Adam Schiff a indicat miercuri, pe Twitter, că primii audiaţi public, pe 13 noiembrie, vor fi William Taylor, însărcinat cu afaceri la Kiev, şi George Kent, expert pe Ucraina şi Rusia, responsabil de rang înalt la Departamentul de Stat.

Fosta ambasadoare americană la Kiev, Marie Yovanovitch, îşi va susţine depoziţia pe 15 noiembrie.

Anunţul lui Schiff survine după câteva săptămâni de audieri cu uşile închise ale unor foşti sau actuali membri ai administraţiei Trump, în faţa celor trei comisii din Camera Reprezentanţilor care conduc ancheta.

'Acesta audieri deschise vor fi o ocazie pentru americani să-i evalueze ei înşişi pe martori, să-şi facă propriile aprecieri despre credibilitatea martorilor', le-a declarat Schiff reporterilor la Capitol Hill.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN