Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Trump ia o decizie fără precedent cu privire la Coreea de Nord

Friday, 17 November 2017, 07:24 Sursă: REALITATEA.NET

Decizia ar fi o modalitate de a crește presiunea asupra regimului condus de Kim Jong-Un pe care Statele Unite doresc să îl izoleze mai mult pe scena internațională pentru a-l constrânge să renunțe la programul său nuclear.

"Președintele se va pronunța la începutul săptămânii viitoare", a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, în cursul briefingului de presă cotidian.

Mai mulți membri ai administrației Trump au lăsat clar să se înțeleagă că o nouă includere pe această listă neagră se află la ordinea zilei. Printre argumentele sale, executivul insistă asupra asasinării lui Kim Jong-Nam, fratele vitreg în dizgrație al lui Kim Jong-Un, în februarie în Malaezia.

Lista americană a statelor "care susțin terorismul" conține în prezent doar trei țări: Iranul și Siria, principalii dușmani ai SUA, precum și Sudanul care intră, totuși, treptat în bunele grații ale Washingtonului, potrivit Agerpres.

Coreea de Nord s-a aflat în trecut pe această listă, între 1998 și 2008, din cauza presupusei sale implicări în distrugerea unui avion de pasageri sud-coreean în 1987, făcând 115 morți.

În octombrie 2008, sub președinția lui George W. Bush, Statele Unite au retras Phenianul de pe listă, în schimbul controlului "tuturor instalațiilor nucleare" ale regimului nord-coreean.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL